Uutiset

18.11.

Hyvät missioseurakunnat!

 

Missio alkaa olla tältä erää ohitse, toki vielä tapahtumia seurakunnissa järjestetään edelleen Se löytyi -teeman alla. 

 

Missiotoimisto

Missiotoimisto sulkeutuu, Pollianna Karvonen on palannut opintojensa pariin ja Anne Heikkilä suuntaa uusiin haasteisiin. Kiitämme molempia merkittävästä panoksesta yhteisen mission eteen. Mikäli teillä on kysymyksiä, voitte kääntyä Onni Haapalan tai Ari Taljan puoleen. 

 

Se löytyi -puhelin ja -nettisivut

Se löytyi puhelin 0800 135 135 päivystää klo 9-16 välillä marraskuun loppuun asti. Tämän jälkeen vastaajaan laitetaan viesti, jossa kehotetaan ottamaan yhteyttä lähimpään seurakuntaan. Seurakuntien yhteystiedot löytyvät edelleen osoitteesta selöytyi.fi. 

 

Se löytyi.fi -nettisivut ovat auki ainakin ensi vuoden. Mikäli haluatte nettisivuilla ilmoittaa tulevista tapahtumista, päivittäkää omilla tunnuksillanne tavoittavat tapahtumat, jotka on suunnattu heille, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Seurakunnan sisäistä toimintaa ei näillä sivuilla kannata informoida. Mikäli teillä ei ole tunnuksia, pyytäkää ne osoitteesta marko.lahikainen@irrtv.fi 

 

Kysely missiosta

Mission toteutuksesta tehdään seurakuntiin kyselytutkimus. Tulette saamaan tähän kyselyyn erillisen sähköpostin. Pyydämme jo nyt, että voitte täyttää kyselyn mahdollisimman huolellisesti, että saadaan missiota kehitettyä. Tulokset julkaistaan alkuvuodesta tutkimuksen valmistuttua, tästä informoidaan seurakuntia. Tulosten julkistusten yhteydessä kerrotaan myös mission lopullinen taloudellinen tulos. Tällä hetkellä lähes kaikki kulut on saatu katettua kerätyillä varoilla. Tämä on kiitosaihe. 

 

Missiokirjojen tilaus  

Yksittäisten kirjojen tilausmainokset poistetaan nettisivuilta 1.12. Seurakunnat voivat tilata missiokirjoja omaan käyttöönsä jatkossa edulliseen hintaan osoitteesta tilaus@irrtv.fi Kirjoja voi tilata hintaan 5 kpl/25 , 10 kpl/50  ja 50 kpl/175 . 

 

Missiomateriaalin käyttäminen jatkossa  

Missiomateriaalia seurakunnat voivat käyttää niin pitkään kuin haluavat. Mikäli haluatte banderolleista ja rollupeista eroon, ne tulee hävittää sekajätteenä. Rolluppeihin voi tilata myös uudet kankaat: koko on vakiokoko 850 mm leveänä. Näkyvä korkeus on 2000 mm + 200 mm koneistolle. Kaikki rollupvalmistajat osaavat valmistaa tämän ohjeen mukaisesti. 

 

Tässä linkki vielä uusimman Itäportin juttuun missiosta: Itaportti marraskuu 2022 (adobe.com) 

Haluamme rohkaista seurakuntia jatkamaan hyvin alkanutta yhteistyötä paikallisesti seurakuntien välillä. 

 

Yhteistyöstä kiittäen ja Jumalan runsasta siunausta toivottaen 

Missiotoimisto 

Onni Haapala ja Anne Heikkilä

18.10.

Hyvät missioseurakunnat!

 

Mission medianäkyvyys on virallisesti nyt päättynyt. Tosin edelleen julkisessa liikenteessä mainonta jatkuu lokakuun loppuun, samoin sosiaalisessa mediassa ja Postiset julkaisussa, jonka takakanteen 26.10. tulee kirjatilausmainos. Osa ulkomainoksista jää pidemmäksi aikaa, kunnes uudet mainokset valtaavat mainostilat. 

 

Tässä pientä raporttia missiotoimistolta 19.9.–16.10. väliseltä ajalta:

 1. Mission nettisivuilla vieraili 92 000 ihmistä.
 2. Puheluita puhelinkeskukseen tuli 1 594 kpl
 3. Yhteydenottopyyntöjä seurakuntiin välitettäväksi tuli 298 kpl
 4. Chat-keskusteluja käytiin 1 471 
 5. Kirjatilauksia 1 190 

 

Missiotoimiston, puhelinkeskuksen ja chatin jatko

Missiotoimisto jatkaa aukioloaan marraskuun 15. päivään asti. Kirjatilauksia ja yhteydenottopyyntöjä otetaan vastaan siihen asti. Nettisivut jatkavat toimintaansa tämän jälkeenkin toistaiseksi. 

Puhelinkeskus päivystää klo 9–21 30.10. asti. Tämän jälkeen 31.10.–15.11. Ma – Pe klo 12.00–19.00 sekä lauantaisin klo 12–18.00.

Chat palvelee toistaiseksi klo 18–22 päivittäin. 

 

Raportit mediasta

Myöhemmin annamme tarkan raportin, kuinka paljon eri stooreja on milläkin media-alustalla katseltu ja miten paljon mainokset eri kanavissa ovat näkyneet ja kuuluneet. Tähän saamme materiaalia mediataloilta, joiden medioita olemme käyttäneet levityksessä ja mainostuksessa. Kerromme myös luvut mission taloudesta. Jo nyt kiitämme seurakuntia osallistumismaksuista ja jokaista missiolle lahjoittanutta. Talous on pysynyt kasassa ja jälkitoimitukseenkin on jonkun verran varoja käytössä. 

 

Mainonta kirjajakelun paikkaamiseksi

Sosiaalisessa mediassa paraikaa ja Postiset lehden takakannessa 26.10. julkaistaan liitteenä oleva mainos. Sillä pyrimme saamaan kirjan ainakin heille, jotka sitä toivovat. Näitä kirjatilauksia on muutamassa päivässä tullut reilu 1000 ja toivotaan ja rukoillaan, että tätä kautta saisimme kirjan kaikille halukkaille. Teette hyvin, jos jaatte tätä mainosta myös omassa verkostossanne. 

Yksittäinen ihminen voi siis tilata kirjan itselleen osoitteesta https://seloytyi.fi/kirjatilaus/ 

 

Kirjajakelu

Olemme saaneet valitettavan paljon palautetta kirjajakelun puutteista eri puolilta Suomea. Tästä olemme sydämestämme pahoillamme. Olemme tehneet reklamaation Suomen Suoramainonta Oy:lle ja pyytäneet vastausta seuraaviin kysymyksiin: 

 1. Lista kaikista SSM Oy:lle tulleista reklamaatioista
 2. Toimenpiteet, jotka SSM Oy on tehnyt reklamaation korjaamiseksi 
 3. Listan palautuneista kirjoista jokaiselta jakelualueelta. 

Meille on luvattu vastauksia jo viime viikolla ja viimeksi tänään olemme kysyneet niiden perään. Ennen kuin asia on selvitetty, puolet kirjajakelusta on maksamatta. Osa ylijääneistä kirjoista on saatu seurakuntien käyttöön ja huomiseksi on luvattu lista kirjoista, jotka voisi noutaa pienemmiltä paikkakunnilta. Ilmoitamme nämä heti seurakuntiin, kun vastaukset saadaan. Selvää on, että osa kirjoista on mitä ilmeisemmin joutunut tuhon kohteeksi, eikä näitä saada koskaan jakeluun, tämä on erittäin valitettavaa.   

 

Ennakkokysely kirjajakelun paikkaamisesta

Tutkimme vielä vaihtoehtoa ottaa Se löytyi -kirjasta lisäpainos seurakuntien käyttöön paikkaamaan jakelua. Mikäli saamme painoksen mahdutettua missiobudjettiin, kuinka monta kirjaa seurakuntanne olisi valmis jakamaan puutteellisesti jaetuille alueille? Pyydämme teitä vastaamaan tällä lomakkeella. Vastatkaa 25.10. mennessä. Tämän jälkeen tulleita vastauksia emme huomioi mahdollista tilausta tehdessä. 

 

Nettikauppa

Mission nettikaupassa osoitteessa shop.missio2022.fi on edelleen muutamia tuotteita myymättä. Sieltä löytyy muun muassa 4 banderollia, tuotteet ovat nyt alennettuun hintaan. 

 

Tutkimus missiosta

Seurakuntiin lähetetään myös marraskuun aikana kyselytutkimus, jolla arvioidaan laajemmin mission onnistumista. Olisi mielenkiintoista saada myös palautetta, onko missio jo kantanut hedelmää niin, että ihmiset ovat löytäneet elämäänsä Jeesuksen. Kerätkää tätä tietoa itsellenne, niin osaatte vastata marraskuussa tulevaan kyselyyn. 

Koostamme kaikesta saamastamme tiedosta yhteisen raportin seurakuntiin. Jokaisen seurakunnan vastaus on tärkeä. 

 

Mission jatkuminen

Toivotaan että evankelioimisnäky ja –into, joka mission myötä on eripuolilla Suomea syttynyt, voisi syventyä ja saada uusia ilmenemismuotoja. Monelle paikkakunnalle on syntynyt myös kristittyjen välistä hyvää yhteistyötä, saakoon se jatkua mission jälkeenkin. Missiotuotteet ja brändi on vapaasti mukanaolevien seurakuntien käytössä jatkossakin. 

 

Kiitollisena missiosta 

Missiotoimiston väki 

7.10.

Hyvät missioseurakunnat!

 

Olemme kuulleet hyviä uutisia ympäri Suomea siitä, kuinka seurakunnat ovat aktivoituneet evankelioimaan eri tavoin: on tavoittavia tilaisuuksia, kahvioita, konsertteja, lastentapahtumia ja katukohtaamisia. Evankeliumin esillä pitäminen on tuonut myös hyvää hedelmää; ihmisiä on löytänyt Jeesuksen elämäänsä ja myös monet seurakunnat ovat löytäneet uudelleen innon pitää sanomaa esillä. 

 

Kirjajakelu:

Kirjajakelu on pääsääntöisesti nyt päättynyt. Suomen Suoramainonta Oy on vielä paikkaillut joitakin jakelualueita. Kaiken kaikkiaan olemme saaneet valitettavan runsaasti palautetta jakelun heikkoudesta ja olemme tästä reklamoineet SSM Oy:tä ja pyytäneet raporttia kaikista sinne tulleista reklamaatioista ja toimenpiteistä, joita ovat asian parantamiseksi tehneet.  

Maakuntiin on nyt ilmoitettu, mistä jakelusta ylimääräisiksi jääneitä kirjoja voi noutaa. Seurakunnat saavat nämä kirjat käyttöönsä ihmisten tavoittamiseksi. Kaikista jakelupiireistä emme ole vielä saaneet tietoa jakamattomista kirjoista. Ilmoitamme niistä välittömästi tiedon saatuamme. 

 

Postinen 26.10. ja viimeinen mainoskierros lehdissä: 

Kirjajakelua paikataksemme ostimme ilmaisjakelunippu Postiset takakannen ilmoitustilan. Postiset jaetaan 26.10. Se tavoittaa 3,2 miljoonaa suomalaista – enemmän kuin yksikään muu suomalainen mainosmedia. Tähän tilaan painamme yllä (ja sähköpostin uutiskirjeen liitteenä) olevan mainoksen. Siinä on missiokirjan kuva ja teksti: Saitko tämän kirjan? Tilaa kirja ilmaiseksi 0800 135135 tai selöytyi.fi/kirjatilaus. Sama mainos laitetaan myös 1/4- ilmoituksena sanomalehtiin, käytössämme oleviin digitauluihin sekä some-kanaviin. Sähköpostin uutiskirjeen liitteenä myös A4 juliste, jota voitte tulostaa ja laittaa paikkakunnallanne näkyviin. Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta tulostaa, voitte tilata julisteita osoitteesta: juliste | Missio 2022. Tilaukset 12.10. mennessä. Toivotaan, että näin ainakin ne, jotka missiokirjan haluavat, saisivat sen käsiinsä.  

 

Mission medianäkyvyys jatkuu 31.10. asti:

Julkisessa liikenteessä, osassa digitauluja, sekä sosiaalisessa mediassa näkyvyys jatkuu lokakuun loppuun asti. Puhelinkeskus pysyy auki 15.11. asti ja tarvittaessa pidempäänkin. Mission nettisivut jäävät palvelemaan tämän jälkeenkin. Olemme saaneet tietää, että joillakin paikkakunnilla on digitauluja saatu ilmaiseksi kampanjan käyttöön. Mikäli paikkakunnallanne on tällainen taulu, mielellämme toimitamme sinne näytettävää materiaalia. 

 

Siunausta ja voimia työhönne! 

t. Missiotoimisto

29.9.

Hyvät missioseurakunnat!

Mission toinen viikko on käynnissä ja sekä medianäkyvyys, seurakuntien järjestämät tapahtumat, erilaiset kohtaamiset että diankoniahankkeet ovat päässeet käyntiin. Tässä pientä päivitystä tilanteesta: 

 

Kirjajakelu:

Eri puolilta Suomea olemme saaneet viestiä puutteista kirjajakelussa. Olemme välittäneet puutteita Suomen Suoramainonta Oy:lle ja myös seurakunnat eri puolilta Suomea ovat tehneet reklamaatioita. Suomen Suoramainonta Oy on vastannut jakaneensa eilen osan reklamoiduista alueista, paikkaus jatkuu tulevan viikon lauantaina sekä ensi viikon keskiviikkona. Mikäli alueellanne on puutteita, reklamaatio kannattaa edelleen tehdä tästä linkistä https://suomensuoramainonta.fi/fi/jakelupalaute ja laittaa palaute myös sähköposteihin jakeluvalvonta@ssm.fi ja iiro.nolvi@ssm.fi 

Aikamedia on mission puolesta tilannut kirjajakelun, ja he maksavat toisen puolen laskusta vasta, kun jakelu on hoidettu. 

 

Jakelussa katvealueita haja-ajatusalueilla:

On käynyt ilmi, että jakelussa tulee olemaan pieniä katvealueita haja-asutusalueilla. SSM Oy on tilannut Postilta haja-asutusalueiden jakelun, niillä alueilla, joilla heillä ei ole omaa jakelua. Joidenkin haja-asutusalueiden keskustaajamissa SSM:llä kuitenkin on jakelua, nämä he ovat hoitaneet/hoitavat, mutta taajama-alueen ulkopuolelle näissä ei ole jakelua ja sitä eivät myöskään ole postilta ostaneet, joten näillä alueilla on katveita. Jakamattomia kirjoja palautuu paikkajaon jälkeen, ja mikäli seurakunnissa on halukkuutta jakaa näitä katvealueita, palautuneita kirjoja voidaan käyttää näihin. Lukumääräisesti kotitaloudet näillä alueilla ei ole suuria, vaikkakin harmittaa tällaisten alueiden talouksien puolesta. 

 

Kirjatilaukset missiokaupan kautta:

Mikäli seurakuntanne tarvitsee vielä missiokirjoja, niitä voi tilata edullisesti https://shop.missio2022.fi/ osoitteesta. Samasta osoitteesta saa myös ukrainan/venäjänkielisiä kirjoja.  

 

Yhteydenotot missiokeskukseen:

Kuten alkujaan osattiin jo arvioida, suomalaiset ovat itse hitaita soittamaan tai ottamaan yhteyttä missiokeskukseen. Tähän mennessä yhteydenottoja puhelimitse koko Suomesta on tullut 414. Chatin kautta on käyty 1600 keskustelua, joista 151 on johtanut jatkoyhteydenottopyyntöön. Yhteydenotot niin puhelimessa kuin chatissa ovat olleet tärkeitä ja useita ihmisiä on saatu johtaa Jeesuksen tuntemiseen ja heidän puolestaan on saatu rukoilla. 

Nettisivuilla on vierailtu 31 000 kertaa ja videostooreja netissä on katsottu 29 000 kertaa. Näitä sivuja ja tarinoita kannattaa jakaa sekä seurakuntien netti- ja fb-sivuilla, sekä kehottaa seurakuntalaisia jakamaan omilla sivuillaan. Stooreja saa myös näyttää erilaisissa tilaisuuksissa. 

Tavoittava toiminta kaduilla ja siellä, missä ihmiset liikkuvat, on osoittautunut hyväksi tavaksi kohdata ihmisiä evankeliumin sanomalla. Olemme saaneet viestejä ympäri Suomea siitä, kuinka ihmiset ovat avoimia keskustelemaan hengellisistä asioista. Missio2022.fi/materiaalipankki löytyy lomake, jota voi käyttää kyselylomakkeena keskustelun avaamiseksi. Myös erilaisista tapahtumista on saatu kuulla hyviä uutisia siitä, kuinka ihmisiä on hyvin liikkeellä ja heitä tulee myös uskoon. 

 

Somen tehostaminen:  

Käykää tykkäämässä ja jakamassa Se löytyi -mission sosiaalista mediaa. Kehottakaa tähän myös seurakuntalaisianne. Tätä kautta saadaan missiolle näkyvyyttä.  

Se löytyi -mission somekanavat: 

https://www.facebook.com/SeLoytyi2 

https://www.instagram.com/seloytyi/ 

https://www.tiktok.com/@seloytyi 

 

Missiotoimisto 

23.9.

Hyvät missioseurakunnat! 

Mission ensimmäinen viikko on lähtenyt käyntiin! Vielä näin mission alkaessa muutama seurakunta on ilmaantunut mukaan, kokonaisluku on nyt 393 seurakuntaa! 
 

Medianäkyvyys:

Missio on näkynyt ensimmäisellä viikolla maakuntien sanomalehdissä, Nelosella, AlfaTV:llä, sosiaalisessa mediassa, pylväsmainoksissa, digitauluissa, julisteissa jne.  

Toisesta viikosta lähtien saamme julkisen liikenteen mainontaa käyntiin, 668 mainosjulistepintaa ulkomainoksiin, MTV3:n mainoskampanja käynnistyy, samoin somekampanja tehostuu. Ostamme sanoma- ja ilmaisjakelulehtiin mainoksia myös kolmannelle ja neljännelle viikolle ja pyrimme saamaan kauppakeskusmainontaa. 

Jotkut sanomalehdet ovat kirjoittaneet niin valtakunnallisesta kampanjasta, kuin paikallistapahtumista pääosin myönteiseen sävyyn. Kriittistäkin kirjoittelua on ilmaantunut ja se on ollut odotettavissa. 

 

Kirjajakelu:

Kirjajakelu suurimmassa osassa Suomea on sujunut hyvin, tämä on iso kiitosaihe! Jonkin verran on saatu palautetta jakelun kangertelusta, näistä pyydämme olemaan aiemman ohjeistuksen mukaisesti yhteydessä suoraan SSM reklamaatiopalveluun. Myös pienessä erässä on ilmaantunut liimausvirhe, kirjan alkuosa oli kahteen kertaan ja loppuosa puuttui. Tämä alue jaetaan uudelleen ensi viikolla. 

 

Yhteydenotot mission kontaktijärjestelmään:

Yhteydenottoja missioon päin on tullut vielä sangen vaatimattomasti, kaikilta paikkakunnilta emme ole saaneet yhtään yhteydenottoa ja kokonaisyhteydenottojen määrä on toistaiseksi vaatimaton. Iso rukousaihe tietysti on se, että ihmiset rohkaistuisivat ottamaan itsekin yhteyttä. 

Seurakunnat ovat toivoneet, että Bitrix24 liittymiä avattaisiin useampi niihin seurakuntiin, joissa on paljon yhteyshenkilöitä reservissä. Nyt näyttää vahvasti siltä, että kontaktijärjestelmän kautta yhteydenottoihin riittää hyvin olemassa olevat liittymät. Seurakuntien kontaktihenkilöitä kehotetaan olemaan aktiivisesti yhteydessä omaan elinpiiriin ja kysymään läheisiltä, ovatko he saaneet kirjaa tai kohdanneet mission sanomaan netissä, televisiossa, radiossa jne? Ei jäädä pelkästään odottamaan yhteydenottopyyntöjä, vaan lähdetään aktiivisesti liikkeelle. 

Henkilöitä, jotka vastaavat seurakuntansa Bitrix-liittymästä, kehotetaan hoitamaan tulleet yhteydenottopyynnöt eteenpäin ja kuittaamaan ne järjestelmään hoidetuiksi. 

 

Yhteydenottolomakkeet:

Yhteydenottolomakkeet, joita tuli missiopaketin mukana, on tarkoitettu kahviloihin, tapahtumiin ja muualle tällaisiin täytettäväksi. Näiden perusteella yhteydenottopyynnöt voidaan joko jakaa suoraan seurakunnan kontaktihenkilöille tai syöttää järjestelmään ja järjestelmä ”arpoo” ne paikkakunnan seurakuntien välillä. Yhteisissä tapahtumissa on hyvä järjestäjien välillä sopia käytäntö etukäteen. 

 

Kysely jalkautumista lisäkontakteja varten:

Se löytyi -kysely katugalluppeja varten löytyy missio2022.fi materiaalipankista. Tätä kannattaa hyödyntää ns. jalkautuvassa työssä kaduilla, kahviloissa jne. 

On suunnitteilla myös markkinointitutkimus mission viimeiselle viikolle. Meillä on mahdollisuus hankkia puhelinnumeroita paikkakunnilta, joista löytyy aktiivisuutta tehdä puhelintutkimus alueensa ihmisille. Tutkimuksissa kysytään mission näkyvyydestä, kirjajakelusta, tapahtumien tavoittavuudesta ja lopuksi voidaan kysyä, haluaako henkilö, että häneen otetaan yhteys. Tästä lisätietoa ensi viikolla. 

 

Se löytyi valokuvia:

Lähettäkää kuvia missiotapahtumista ja bongaa selöytyi -mainos sähköpostiin: kuvat@missio2022.fi  

 

 

Siunattua missiota toivottaa 

Missiotoimiston väki 

21.9.

Missiokirjan jakelu ja mahdolliset reklamaatiot:

 

Kirjojen jakelu tapahtuu mission ensimmäisen viikon aikana 21.-24.9. Pääjakelupäivä on keskiviikko 21.9. joitakin paikkauksia pääkaupunkiseudulla tehdään lauantaina 24.9. Suomen suoramainonta toimii jakelijana. Paikkakunnilla, joissa heillä ei ole omaa jakelua, he ostavat jakelun Postilta.

Reklamaatiot jakelusta

Mahdolliset häiriöt kannattaa tehdä mahdollisimman pian, että ne saadaan korjattua.

llmoitus tehdään netissä: https://suomensuoramainonta.fi/fi/jakelupalauteOn tärkeää, että reklamaatiota tehdessä yksilöidään, mihin osoitteeseen kirjaa ei ole tullut. Kannattaa kysyä myös 2-3 naapurilta, ovatko he saaneet ja jos eivät ole saaneet, ilmoittakaa myös nämä osoitteet. Tällöin Suomen suoramainonta tietää, ettei kyse ole vain yksittäisestä osoitteesta vaan häiriöstä kyseisellä jakelualueella. 

Reklamaation voi laittaa myös sähköpostilla: jakeluvalvonta@ssm.fi ja kopio Iiro Nolville, niin hän tietää missä mennään iiro.nolvi@ssm.fi 

Tässä tarkemmin: 

”Jakelua koskevat jakelupalautteet tulee ilmoittaa todistettavasti SSM:lle. Jakelupalautteessa tulee ilmetä vähintään mahdollisen jakeluhäiriön kohteena olevan henkilön nimi, tarkka osoite tai muu yksilöity tieto tapahtuneesta jakeluhäiriöstä. Jakelupalaute tulee tehdä kahden (2) arkipäivän kuluessa kyseisestä jakelupäivästä sähköpostitse tai jakelupalautelomakkeella. Mikäli yksilöityjä tietoja ei toimiteta SSM:lle, ei SSM ole velvollinen suorittamaan reklamaatioselvitystä.” SSM:n yleiset sopimusehdot: 6. Jakelupalaute ja jakeluhäiriön korjaaminen

linkki sopimusehtoihin: https://suomensuoramainonta.fi/sites/default/files/yleiset_sopimusehdot_01012018.pdf 

Tieto mahdollisten ylimääräisten kirjojen noutamisesta toimitetaan myöhemmin: osoitteet ja päivämäärät.

 

Missiotoimisto

14.9.

Hyvät missioon valmistautuvat seurakunnat!

Se löytyi -missio alkaa ensi viikolla. Missiossa mukana olevia seurakuntia on nyt 386, työ seurakunnissa ihmisten tavoittamiseksi evankeliumilla on jo alkanut! Innolla odotamme, mitä syksy tuokaan tullessaan! 

 

Missiomateriaali:

Keuruulla Aikamedian tiloissa on viimeiset viikot pakattu mission materiaaleja: missiokirjoja, lasten kirjasta, ilmapalloja, banderolleja, roll-uppeja, julisteita, käyntikortteja, lippuja jne. Myös tekstiilit ja muu materiaali on saatu toimitukseen. Missiotarvikkeet toimitetaan postin välityksellä suurimpaan osaan seurakuntia. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Jyväskylän seurakunnille toimitukset tulevat keskitetysti (näistä ilmoitettu erikseen), muille tilaukset toimitetaan postipaketteina. 250 osoitteeseen toimitukset ovat jo lähteneet, loppuihin paketit lähtevät tällä viikolla ja pitäisivät olla perillä viimeistään maanantaina 19.9. 

 

Media ja talous:

Olemme saaneet kiitettävästi lahjoituksia parin viimeisen viikon aikana missiolle. Yhteensä missiolle rahaa on tullut 1,6 miljoonaa euroa. Lahjoitukset ovat mahdollistaneet sen, että kirjatilauksen lisäksi erilaista medianäkyvyyttä on voitu hankkia ulkomainoksista, televisiosta MTV3 ja Nelonen -kanavilta, 45 kaupalliselta radiokanavalta, sosiaalisesta mediasta, digitauluista, julkisesta liikenteestä sekä sanoma- ja ilmaisjakelulehdistä.  

Kaikkea mainontaa emme saa heti alkuun mission ensimmäiselle viikolle, mutta mission medianäkyvyys jatkuu 16.10. jälkeen osittain aina lokakuun loppuun asti. 

Alkuperäisestä budjetista uupuu noin 500 000 €. Jo kerätyillä varoilla saadaan aikaiseksi laaja medianäkyvyys. Lisätilaa mediasta ostetaan sanoman vahvistamiseksi sitä myöten, mitä varoja saadaan kerätyksi. Lehtimainontaan tarvitsimme lisää toistoja, samoin maanteiden jättitauluja ei olla voitu muutamaa lukuun ottamatta varata.  

 

Jälkihoito 

Seurakuntien katseet ovat jo ihmisissä, jotka vastaavat mission sanomaan. Mission materiaalipankkiin on lisätty ohjeistus esirukouspalvelussa toimiville. Suora linkki ohjeeseen: Esirukouspalvelun ohje  

Alfa kursseja suunnitellaan moniin seurakuntiin. Tässä linkki ensi viikonlopun webinaariin.https://alfasuomi.fi/event/alfaa-aloittamassa-syksy-2022/ 

 

Kontaktihenkilöjärjestelmä – Bitrix24

Olettehan ilmoittaneet seurakuntanne yhteyshenkilön Bitrix24-sovelluksen käyttäjäksi seurakuntiin sähköpostilla lähetetyn uutiskirjeen linkistä? Ilmoitetuille henkilöille tulee kutsu Teams-koulutukseen Bitrixin lataamisesta ja käyttämisestä. Jos koulutukseen ei pääse ko. aikana, sen saa tallenteena koulutuksen jälkeen. 

 

Tapahtumat ja niistä tiedottaminen

Valtakunnallisiin lehtiin lähetetään lehdistötiedote alkavasta kampanjasta ja lehdistöä kutsutaan myös lehdistötilaisuuteen. https://missio2022.fi/materiaalipankki/ löydät tuon lehdistötiedotteen sekä pohjan lehtipuffia varten, jonka voitte vapaasti muokata oman paikkakuntanne tapahtumista tiedottamiseen paikallisissa lehdissä. Huomioikaa, että juttu on pohja, EI siis VALMIS tiedote!

Huomioittehan, että seurakuntanne tilaisuudet tulee ilmoittaa maakunnallisille Se löytyi.fi/tapahtumat sivustolle. Olemme pyytäneet kustakin maakunnasta henkilöä/henkilöitä, jotka voisivat tapahtumia päivittää. Jos se on teiltä vielä tekemättä, voitte ilmoittaa nettisivujen päivittäjät toimiston sähköpostiin toimisto@missio2022.fi Laita otsikoksi: ‘nettisivujen päivittäjä’, niin poimimme nuo postit kiireellisenä. Sähköpostissa on nyt kovasti ruuhkaa. Myös puhelin soi nyt toimistossa paljon. Laitathan mieluummin sähköpostia, jos asiasi ei ole kiireellinen.  

Missiotoimiston puhelinnumero: 050 302 3114 

 

Voimia ja siunausta kaikille missiotyöhön!
missiotoimisto 

 

Hyvät missioseurakunnat!

 

Lukekaa alla oleva kirje huolella!

Seurakuntia missiossa on mukana jo 383! Yhteistyössä on voimaa. 

 

Kontaktihenkilöjärjestelmän muutos

Kiitos kaikille viikonlopun koulutukseen osallistuneille! Olemme saaneet koulutuksesta pääosin positiivista palautetta. Ainoastaan mission kontaktihenkilöjärjestelmä on aiheuttanut pientä hämmennystä. Ei syytä huoleen, päätimme nimittäin tehdä tärkeän periaatteellisen muutoksen järjestelmään.  

Yhteydenottopyynnöt jaetaan kullakin paikkakunnalla mukanaolevien seurakuntien kesken ja seurakunnat jakavat yhteydenottopyynnöt eteenpäin seurakuntien omille kontaktihenkilöille. 

Eli ilmoitatte seurakunnastanne yhden henkilön, joka kykenee käyttämään bitrix24 sovellusta, hänen puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa, niin kaikki seurakuntaanne tulevat yhteydenottopyynnöt lähetetään hänen puhelimeensa ja hän jakaa yhteydenotot toisille seurakunnan kontaktihenkilöille parhaaksi katsomallaan tavalla. 

Voitte ilmoittaa meille seurakuntanne kontaktihenkilön, joka käyttää sovellusta. Sähköpostiin lähetetystä uutiskirjeestä löydät linkin taulukkoon, johon yhteyshenkilöt kerätään. Heille lähetetään kutsu sovelluksen käyttäjäksi.

 

Vapaaehtoistoimijat

Muistakaa käydä hyväksymässä seurakuntanne vapaaehtoiset, näin varmistutaan siitä, että missiossa palvelevat ovat luotettavia toimijoita. 

Tässä linkki vielä lauantain koulutukseen https://youtu.be/TUAxuM2QLsk. Sama löytyy osoitteesta https://missio2022.fi/koulutukset/

Tarvitsemme edelleen myös kustakin maakunnasta wordpress-taitoisia henkilöitä, jotka voivat päivittää maakuntansa tapahtumasivuja, ilmoittakaa henkilön nimi ja sähköpostiosoite osoitteeseen toimisto@missio2022.fi 

 

Tunnuslaulu

Ohessa linkki Se löytyi -tunnuslauluun, jonka Jippii-kuoro on äänittänyt. Laulua voi käyttää erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa tunnuslauluna, se tulee myös mission nettisivuille. Tässä on hyperfollow-linkki, josta pääsee kuuntelemaan laulun: https://distrokid.com/hyperfollow/jippii/se-lytyi 

Ja tässä on dropbox-linkki musiikkitaustaan: https://www.dropbox.com/s/82qc2cc0hbowr3w/Jippii%20-%20Se%20l%C3%B6ytyi%20%28tausta%29.mp3?dl=0.

 

Kirjajakelu laitoksiin

Huomioittehan, että missiokirja jaetaan alueenne kotitalouksiin. Edellisessä uutiskirjeessä on kerrottu reklamaatiosta, mikäli jakelussa ilmenee ongelmia (https://missio2022.fi/uutiset/). Missiokirjaa ei jaeta laitoksiin. Mikäli haluatte jakaa kirjaa paikkakuntanne laitoksiin, kuten vankiloihin, vanhainkoteihin, päihdekuntoutuslaitoksiin ja sairaaloihin, mission nettikaupasta https://shop.missio2022.fi voi kirjaa tilata tällaisiinkin tarkoituksiin. 

 

Ukrainan/venäjänkielinen missiokirja

Ukrainan pakolaisille painettua ukrainan/venäjänkielistä missiokirjaa voi tilata osoitteesta tilaus@irrtv.fi. Missiokirjan hinta on 3,50 €. 

 

Ystävällisin terveisin  

Missiotoimisto 

 

Kuvassa: Anna-Maija Kalliokoski Hyvä Sanoma ry:n evankelistaverkoston koordinaattori ja Toni Linjama XEE toiminnanjohtaja 3.9. koulutuksen kuvauksissa

 

2.9.

Tervehdys missiotoimistolta!

Jännitys ja valmistelut tiivistyvät: Se löytyi -mission alkuun on enää noin kaksi viikkoa aikaa. Tällä hetkellä rintamaan mukaan on ilmoittautunut jo 375 seurakuntaa ja lisäksi noin 40 kristillistä yhdistystä tai yhteisöä. Hienoa, että olette kanssamme tekemässä ainutlaatuista kampanjaa Suomen saavuttamiseksi evankeliumilla. 

 

Medianäkyvyys ja talous:

Mission talous rakentuu kolmesta osasta 1) seurakuntien osallistumismaksuista 2) yksilökristittyjen lahjoituksista 3) mainosmyynnistä seurakunnille. Olemme kiitollisia erityisesti seurakunnille, että alkuperäisestä n. 2.3 miljoonasta eurosta on saatu kerättyä tällä hetkellä n. 1,1 miljoonaa euroa, eli puolet.  

Talouden tavoiteltua pienempään kertymään on varmasti useita syitä, joista yhtenä Ukrainan sodan synnyttämä taloudellinen epävarmuus ja toisaalta kristittyjen halu auttaa siellä hätää kärsiviä. Viime viikkoina mission taloudellinen kehitys on lähtenyt kuitenkin parempaan suuntaan.  

Tässä on linkki tällä viikolla tehtyyn uuteen haastevideoon: https://youtu.be/mF-SAsx32oM
Voitteko näyttää tätä videota seurakuntanne tilaisuuksissa, laittaa sen seurakuntanne nettisivuille, sosiaaliseen mediaan jne.? Kiitos!

Tällä hetkellä toteutuvat: 

 • Missiokirjan paino ja jakelu 2,2 miljoonaan kotitalouteen (*tarkempaa tietoa jakelusta kirjeen lopussa) 
 • Laaja sosiaalisenmedian kampanja 
 • Televisio-ohjelmat AlfaTV:llä ja TV7:lla 
 • Radio-ohjelmat Deillä sekä Patmos Radiossa Radio mainokset kaupallisilla radiokanavilla 
 • Ulkomainonta kaupunkikeskuksissa sekä pylvästauluissa, julisteissa ja diginäytöillä 
 • Lehtimainokset ilmaisjakelulehdissä 
 • Lehtimainokset Sanoma Oy:n Helsingin Sanomat ja Ilta Sanomat 
 • Televisiomainokset Sanoma Oy:n kanavilla 
 • Seurakuntapaketit: liput, julisteet, Roll Upit, käyntikortit, yhteydenottolomakkeet, banderollit 
 • Puffijutut paikallisiin sanomalehtiin 

Tällä hetkellä varat puuttuvat: 

 • Maakuntien sanomalehdet 
 • Julkinen liikenne 
 • Laajempi TV-näkyvyys 
 • Laajempi ulkomainosnäkyvyys  
 • Maanteiden jättitaulut 
 • Suuret Digitaulut 

Lisää medianäkyvyyttä saadaan hankittua nopeallakin aikataululla, mikäli varoja missiolle siunaantuu. 

 

3.9. Missiokoulutus ja vapaehtoistyö:

Missiokoulutuksesta 3.9. on lähetetty linkki seurakuntiin (osoitteesta axel@kasvuraketti.com). Etäkoulutus kestää klo 9-15 ja klo 15-16 on mahdollista keskustella paikallisesta työstä. Ylistykseen johtaa lähetyksessä Roberto ja Anna-Mari Brandão.  

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita välittämään evankeliumia mission aikana ja sen jälkeen. Koulutus on välttämätön mission kontaktihenkilöinä toimiville. Kontaktihenkilö on henkilö, joka haluaa kohdata ihmisiä omassa elinympäristössään, sekä on valmis tapaamaan ihmistä, joka on itse ottanut yhteyttä missioon ja pyytänyt keskustelua. Ilmoittautuminen kontaktihenkilöksi: https://missio2022.fi/vapaaehtoistyo/ 

Koulutuksen voi katsoa jälkikäteenkin osoitteessa https://missio2022.fi/koulutukset/ Tallenteen viimeistä osiota, joka käsittelee kontaktihenkilöjärjestelmää, ei nettisivuille laiteta. Linkki viimeiseen osioon lähetetään seurakunnille, jotka voivat jakaa osiota omille seurakuntalaisilleen, joista tulee mission kontaktihenkilöitä. 

Seurakuntien ilmoittamille yhteyshenkilöille on lähetetty ja edelleen lähetetään listat oman seurakunnan vapaaehtoistoimijoista. On tärkeää, että yhteyshenkilö käy tarkastamassa, nauttivatko henkilöt seurakuntanne luottamusta ja hyväksyy heidät. Yhteyshenkilö huolehtii myös, että vapaaehtoisten tiedot menevät eteenpäin seurakunnassa, niin että järjestäjät tietävät, ketkä ovat valmiita palvelemaan missäkin tehtävässä. 

Missiossa tarvitaan myös chat-yhteyshenkilöitä, jotka voivat keskustella chatin kautta mission nettisivuilla vierailevien kanssa. 

Mission puhelinkeskus toimii Keravalla ja erityisesti Uudellamaalla asuvia haastetaan puhelinvastaajiksi. 

Chat ja puhelinkeskuskoulutus järjestetään lauantaina 10.9.
klo 10-12 Puhelinvastaajien koulutus IRR-TV:llä Keravalla, Jäspilänkatu 2b
klo 13-15 Chat-koulutus Teamsissa
Chat ja puhelinvastaajaksi ilmoittautuneille laitetaan kutsut missiotoimistolta. Heille kysytään myös seurakunnan hyväksyminen tehtävään.

 

Se löytyi -nettisivut ja missiotapahtumat:

Seloytyi.fi -nettisivuille tulee maakunnille omat sivut, joihin tulee alueen seurakuntien järjestämät mission aikaiset tapahtumat. Alueet/paikkakunnat valitsevat henkilön/henkilöitä, jotka päivittävät heidän omia sivujaan ja heille missiotoimisto toimittaa tunnukset. Sivut ovat WordPress-pohjaiset. Eli mission toimisto ei laita näitä tapahtumia nettisivuille vaan jokainen alue huolehtii omista missiotapahtumistaan.   

Edelleen missiota edeltävät rukousillat ym. tapahtumat missio2022.fi -sivuille voi toimittaa toimisto@missio2022.fi  tai rukous@missio2022.fi 

Ilmoittakaa alueenne/paikkakuntanne nettisivujen päivittäjät osoitteeseen: toimisto@missio2022.fi   

 

Ilmoituspohjat seurakuntien käyttöön:

Osoitteesta https://missio2022.fi/materiaalipankki/ löytyy mission logot, graafinen ohjeistus ja ilmoituspohjat tehtynä Indesignilla, sekä PowerPoint ohjelmalla tehtynä. Näitä hyödyntämällä, voitte tehdä missiotapahtumista omia ilmoituksia ja hyödyntää yhtenäistä ulkoasua. Mikäli tarvitsette hyvälaatuisia valokuvia missiokirjassa olevista henkilöistä, pyytäkää osoitteesta toimisto@missio2022.fi linkki kuviin, niin saatte sen.  

Materiaalipankkiin ladataan myös puffi-pohjat, joiden avulla voitte kirjoittaa valmiit jutut paikallisiin lehtiin. 

 

Missiokirjan jakelu ja mahdolliset reklamaatiot:

Kirjojen jakelu tapahtuu mission ensimmäisen viikon aikana 21.-24.9. Pääjakelupäivä on keskiviikko 21.9. joitakin paikkauksia pääkaupunkiseudulla tehdään lauantaina 24.9. Suomen suoramainonta toimii jakelijana. Paikkakunnilla, joissa heillä ei ole omaa jakelua, he ostavat jakelun Postilta. Alla kysymyksiä ja vastauksia:

1) Onko 21.9. jakelupäivä koko Suomessa? 

kyllä on, varajakopäivä seuraavana jakopäivä, SSM:n pääjakopäivä on keskiviikko koko Suomessa, vain pk-seudulla on rajoitetusti viikonloppujakelua 

2) Mihin tehdään reklamaatiot, jos jollakin alueella ei jakelu toimi? 

llmoitus netissä: https://suomensuoramainonta.fi/fi/jakelupalaute, On tärkeää että reklamaatiota tehdessä yksilöidään mihin osoitteeseen kirjaa ei ole tullut, kannattaa kysyä myös 2-3 naapurilta, ovatko he saaneet ja jos eivät ole saaneet ilmoittakaa myös nämä osoitteet. Tällöin Suomen suoramainonta tietää, ettei kyse ole vain yksittäisestä osoitteesta vaan häiriöstä kyseisellä jakelualueella. 

Reklamaation voi laittaa myös sähköpostilla: jakeluvalvonta@ssm.fi ja kopio Iiro Nolville, niin hän tietää missä mennään iiro.nolvi@ssm.fi 

3) Miten nopeasti reklamaatio tulee tehdä? Seuraavana päivänä? 

Nopeus on valttia, jotta mahdolliset häiriöt saadaan korjattua. Tässä tarkemmin: 

”6.1 Jakelua koskevat jakelupalautteet tulee ilmoittaa todistettavasti SSM:lle.
Jakelupalautteessa tulee ilmetä vähintään mahdollisen jakeluhäiriön kohteena olevan
henkilön nimi, tarkka osoite tai muu yksilöity tieto tapahtuneesta jakeluhäiriöstä.
Jakelupalaute tulee tehdä kahden (2) arkipäivän kuluessa kyseisestä jakelupäivästä
sähköpostitse tai jakelupalautelomakkeella. Mikäli yksilöityjä tietoja ei toimiteta SSM:lle, ei
SSM ole velvollinen suorittamaan reklamaatioselvitystä.” 

SSM:n yleiset sopimusehdot: 6. Jakelupalaute ja jakeluhäiriön korjaaminen 

linkki sopimusehtoihin 

https://suomensuoramainonta.fi/sites/default/files/yleiset_sopimusehdot_01012018.pdf 

4) Mistä voi ja milloin mahdolliset ylimääräiset kirjat voi noutaa? 

Alueille toimitetaan osoitteet ja päivämäärät, mistä mahdolliset ylimääräiset kirjat voidaan noutaa. 

 

 

Ystävällisin terveisin  

Missiotoimisto 

16.8.

Hyvä missioseurakunta!

 

Missio lähestyy ja tässä tulee tärkeää infoa koskien missiota: 

 

Koulutukset:

missio2022.fi/koulutukset

Diakoniakoulutus la 27.8.

Mission diakoniatyöryhmä järjestää koulutuksen Riihimäen Kotikirkolla la 27.8. klo 9.30 alkaen.
Koulutukseen on mahdollista osallistua paikan päällä tai etänä. Koulutus näkyy mission nettisivuilla osoitteessa missio2022.fi/koulutukset

Mission kontaktihenkilökoulutus la 3.9.

Mission kontaktihenkilökoulutus järjestetään 3.9. klo 9 – 15. Mission onnistumisen kannalta tämä on tärkein koulutus.  

Koulutus auttaa vapaaehtoisia ymmärtämään, mikä on Se löytyi -missio, mitä on evankeliumi, miten välitetään evankeliumi ja miten johdattaa ihminen uskoon ja kasvuun. 

Koulutus on nettikoulutus, joka streemataan seurakuntiin. Näyttääkseen koulutuksen seurakunta tarvitsee tietokoneen, internetyhteyden ja dataprojektorin, sekä äänentoiston. Lisäksi varatkaa kyniä ja paperia. 

Koulutus on hyväksi kaikille, jotka haluavat välittää evankeliumin omassa elinympäristössään. Koulutuksessa kerrotaan myös, kuinka toimitaan heidän kanssaan, jotka ottavat missioon yhteyttä puhelimen tai netin välityksellä, sekä opastetaan käyttämään mission tietoliikennesovellusta. 

Ilmoitathan koulutuspaikan, mikäli seurakunnassasi järjestetään koulutus. Ilmoituksen voit tehdä osoitteeseen toimisto@missio2022.fi 

 

Talous: 

Tällä hetkellä mission budjetista noin 800 000 euroa on kerätty kokoon. Kuitenkin noin 1,5 miljoonaa euroa vielä puuttuu!  

Nyt kerätyillä varoilla saamme hoidettua kirjajakelun koko Suomeen, televisio-ohjelmat ja Some kampanjan. Jotta saisimme toteutettua kampanjan myös radiossa, ulkomainonnassa, printtimediassa ja tv-mainonnassa, haastamme jokaisen kristityn, joka haluaa tavoittaa suomalaiset evankeliumilla, mukaan. 

Kaikki rahat mitä seurakunnilta, yksityisiltä ja yrityksiltä missioon saadaan, käytetään mission hyväksi. Seurakuntien määrä on jäänyt suunnittelusta viidestäsadasta noin 360 seurakuntaan, yksityiset ihmiset ovat lahjoittaneet toistaiseksi kaavailtua vähemmän, myös yritykset ovat olleet varovaisia mukaan lähdössä. Tämä on meidän kaikkien yhteinen haaste ja kampanja. Kesäkuussa lähetimme seurakuntaan esitteitä. Jakakaa niitä seurakuntalaisille esim. jumalanpalveluksen jälkeen. 

Voisitteko jakaa lahjoitushaastevideota seurakuntanne somessa ja nettisivuilla sekä mahdollisesti näyttää myös jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa? SeLoytyiHaaste – YouTube

missio2022.fi/lahjoita 

 

Missio eri kielillä:

Missiokirja suomeksi jaetaan 2,2 miljoonaan talouteen ja kirjan takakannessa on tekstit englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi ja arabiaksi: ”Haluatko lukea omalla kielelläsi” ja nettiosoite kullekin kielelle. 

Kirjan stoorit ja muu sisältö käännetään edellä mainituille kielille ja ne ovat netissä luettavissa. Painamme käyntikortin, jossa on linkit ja QR-koodi eri kielisille sivustoille. Tätä korttia toimitetaan seurakuntiin. 

Lisäksi on mahdollista ostaa edulliseen hintaan venäjä/ukrainan kielistä missiokirjaa, joka on tarkoitettu erityisesti Ukrainan pakolaisille. Tämä kirja on vasta painossa. Yksittäisen kirjan hinta on 3,50 €. Heti kun kirja saadaan painosta, laitetaan se myös mission nettikauppaan myyntiin ja niitä voi tilata isommissa erissä edullisemmin. 

 

Vapaaehtoistyö:

Missio kaipaa edelleen vapaaehtoistyöhön tekijöitä. Onko seurakuntasi vapaaehtoiset ilmoittautuneet mukaan missioon? Ilmoittautua voi osoitteessa missio2022.fi/vapaaehtoistyo. Lähetämme seurakuntien yhdyshenkilöille linkin taulukkoon, jossa seurakunnan vapaaehtoiset käydään hyväksymässä. Tarkempi ohjeistus tulee linkin yhteydessä.

 

Nettikauppa:

Kiitos tilauksistanne nettikauppaan. Nettikaupassa on vielä tuotteita, joita voitte edelleen tilata. Banderollit, ja roll-upit ovat poistuneet valikoimasta. Mikäli kuitenkin tarvitsette banderollin omilla mitoillanne, voitte tilata sen osoitteesta myynti@haarnio.fi. Isoilla banderolleilla on kahden viikon toimitusaika. 

 

Seurakuntapaketit:

Seurakuntapaketit toimitetaan mission alkua edeltävällä viikolla. Tästä olemme vielä tarkemmin yhteydessä seurakuntaanne. 

 

Ystävällisin terveisin 

Missiotoimiston väki Onni, Ari, Marko, Anne ja Pollianna 

SAIMME VIIKON LISÄAIKAA NETTIKAUPPAAN!!

 

Olemme saaneet tavarantoimittajilta viikon lisäaikaa missiokaupan tuotteille.

Missiokaupasta voi tilata tuotteita vielä ma 15.8. klo 22.00 asti.!!!

Ainoastaan banderollit ja roll-upit pitää tilata ma 8.8. mennessä, koska niiden toimittaminen kestää sen verran pidempään.

 

Missiokauppa: https://shop.missio2022.fi/

 

1.8. 

Tervehdys missiotoimistolta!

Mission alkuun on enää reilut puolitoista kuukautta. Tällä hetkellä missiossa on mukana jo 355 seurakuntaa. Hienoa, että olette kanssamme tekemässä näin suurta ja tärkeää työtä! 

 

Nettikauppa

HUOM! NETTIKAUPAN VIIMEINEN TILAUSPÄIVÄ on ma 8.8.!!

Seurakunta/osallistumispaketit sekä tilatut tuotteet toimitetaan noin viikkoa ennen mission alkua maakuntiin paikkoihin, joista ne voi noutaa. Näistä noutopaikoista tulee infoa myöhemmin. 

Nettikaupan linkki: https://shop.missio2022.fi/ 

 

3.9. Missiokoulutus 

Muistutuksena vielä, että 3.9. koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita välittämään evankeliumia mission aikana tai sen jälkeen. Erityisesti koulutus on tärkeä ja välttämätön mission kontaktihenkilöinä toimiville. Eli heille, jotka haluavat kohdata ihmisiä, jotka ovat itse ottaneet yhteyttä missioon ja pyytäneet missiokirjaa tai muuten keskustelua. Ilmoittautuminen kontaktihenkilöksi: https://missio2022.fi/vapaaehtoistyo/ 

Toiveemme on, että paikkakunnan seurakunnat voisivat kokoontua yhteen koulutukseen jonkun seurakunnan tilaan. Koulutus edellyttää toimivaa nettiyhteyttä, tietokonetta sekä videotykkiä tai suurta näyttöä ja äänentoistolaitteita. Suuremmissa kaupungeissa voi olla useampi koulutustila. Ilmoittakaa koulutuspaikat ja tekninen yhteyshenkilö 19.8. mennessä osoitteeseen toimisto@missio2022.fi  

Kaikki koulutuspaikat ilmoitetaan osoitteessa https://missio2022.fi/koulutukset/ 

 

Se löytyi -nettisivut ja missiotapahtumat

Seloytyi.fi -nettisivuille tulee maakunnille omat sivut, joihin tulee alueen seurakuntien järjestämät mission aikaiset tapahtumat. Alueet/paikkakunnat valitsevat henkilön/henkilöitä, jotka päivittävät heidän omia sivujaan ja heille missiotoimisto toimittaa tunnukset. Sivut ovat WordPress-pohjaiset. Eli mission toimisto ei laita näitä tapahtumia nettisivuille vaan jokainen alue huolehtii omista missiotapahtumistaan.  

Edelleen missiota edeltävät rukousillat ym. tapahtumat missio2022.fi -sivuille voi toimittaa toimisto@missio2022.fi  tai rukous@missio2022.fi 

Ilmoittakaa alueenne/paikkakuntanne nettisivujen päivittäjät osoitteeseen: toimisto@missio2022.fi  

 

Missiokirja

Missiokirja on lähtenyt painoon 7. kesäkuuta.  

Kirjojen jakelu tapahtuu mission ensimmäisen viikon aikana 21.-24.9. Paikalliset suorajakelufirmat jakavat kirjat eli ne, jotka yleensä jakavat mainoksia alueella. Jos he eivät jaa mainoksia/kirjaa jollekin alueelle, sen tekee tällöin posti. Jakelufirmoilta/postilta voi jäädä jonkin verran kirjoja, jotka jäävät sitten alueen seurakuntien käyttöön. Näiden kirjojen saamisesta annamme informaatiota myöhemmin. Kirjoja ei välttämättä jää suuria määriä, koska suorajakeluyhtiöt ovat suunnilleen tietoisia, paljonko alueilla on talouksia, joihin mainoksia saa jakaa.  

Huom! Kun seurakunnat/yksittäiset ihmiset jakavat missiokirjoja, eivät hekään voi kirjoja noin vain jakaa talouksiin, joissa on mainoskielto. Kirjan saa antaa/jakaa vain, kun ihminen/kotitalous on valmis ottamaan sen vastaan ts. antanut luvan sille (vaikka sen postiluukustakin laittaa). 

 

MyStory-ohjeet

Mikäli et ehtinyt mukaan kevään MyStory-koutuksiin, löydät ohjeet tarinan tekemiseen (kirjoitetun ja/tai 3 min. videon) ja sen MyStory sivuille laittamiseen: 

kirjalliset ohjeet:  https://kansanraamattuseura.fi/mystory/ 

Ohjevideot:  https://mystory.me/info/training/ 

Lisäohje yhteisön perustamiseen: 

Maakunta, paikkakunta tai seurakunta tms. voi perustaa oman MyStory-ryhmän. Yhteisesti kannattaa sopia, kuka ryhmän perustaa ja millä nimellä. Perustaja laittaa ensin oman MyStorynsa, jonka jälkeen hän voi kutsua ryhmään muita seurakuntansa/ paikkakuntansa/ alueensa ihmisiä, joiden MyStory on jo olemassa alustalla. Kutsun saanut hyväksyy vielä kutsun. 

Syksyllä on mahdollisesti tulossa vielä MyStory-webinaari. 

 

Edellisiin uutiskirjeisiin voi tutustua mission nettisivulla https://missio2022.fi/uutiset/  

Ystävällisin terveisin, 

Anne ja Pollianna 

Missiotoimisto 
toimisto@missio2022.fi 
puh: 050 302 3114 

13.7.

Kesäinen tervehdys missiotoimistolta!

 

Nettikauppa

HUOM! Tavarantoimittajan toiveesta on NETTIKAUPAN VIIMEINEN TILAUSPÄIVÄ jo ma 8.8.!!

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa harmia.

Nettikauppa: https://shop.missio2022.fi/

 

Julisteita ja somemainoksia materiaalipankissa

Syksyn valtakunnallisista koulutuksista on nyt materiaalipankissa ladattavissa sekä tulostettavia julisteita että someen laitettavia mainoksia. Lisäksi ladattavana on uusia nettisivuille tai sosiaaliseen mediaan laitettavia mission bannereita (esim. yllä oleva kuva).

Materiaalipankki: https://missio2022.fi/materiaalipankki/

 

Muistutuksena: Missioteeman käyttämisestä

Sisäinen ja ulkoinen viestintä

Se löytyi -missio jakautuu kahteen tärkeään vaiheeseen:  
 1. Seurakuntia varustava vaihe 18.9. asti:
  Tänä aikana on tärkeää valmistautua rukouksin ja kristittyjä varustamalla henkilökohtaiseen evankeliointiin. Tähän kannattaa panostaa! Tarkoitusta varten toimii missio2022.fi sivusto, johon on koottu seurakuntia ja aktiiviseurakuntalaisia varten informaatiota tulevasta missiosta ja siihen valmistautumisesta. Se löytyi -grafiikkaa ja teemaa voi käyttää seurakuntien sisäisessä viestinnässä kuten rukousilloissa, mission varustamiskoulutuksissa sekä missioon innostavissa tilaisuuksissa.Ennen 19.9. EI mission teemaa avata suurelle yleisölle. Tilaisuuksista informoitaessa suurta yleisöä (muita kuin aktiiviseurakuntalaisia) käytetään nimeä Missio2022.
 2. Varsinainen missio ja sen jälkeinen aika 19.9. alkaen
  19.9. Tapahtuu Se löytyi -mission lanseeraus suurelle yleisölle, jolloin koko mediapreesens avautuu. Silloin avataan seloytyi.fi sivusto, mainonta alkaa sanomalehdissä, ulkomainoksissa, televisio- ja radiokanavilla, sosiaalisessa mediassa jne. Kaikki mainonta ohjaa yhteydenottopyynnöt puhelinkeskukseen ja seloytyi.fi verkkosivustolle. Mukaan ilmoittautuneet seurakunnat saavat käyttöönsä materiaalipaketin (roll-up, banderolli, julisteita jne). Nämä tuotteet toimitetaan seurakuntiin noin viikkoa ennen mission alkua ja niiden toivotaan olevan esillä vasta 19.9. alkaen. Seurakunnat voivat hyödyntää tuotteita, näkyvyyttä ja missiobrändiä niin kauan kuin Jeesuksen tulemus viipyy.

 

Missiotoimiston kesä

Kesälomat:

Ari Talja 4.8. asti
Onni Haapala 7.8. asti

Yhteydenotot kesällä:
toimisto@missio2022.fi (ja rukous@missio2022.fi)
sekä toimiston puhelin: 050 302 3114  Huom! Sähköpostissa oli virheellinen numero!

 

Kesäterveisin missiotoimistosta

Anne Heikkilä
Mission sihteeri

16.6.2022

Lisäyksenä 15.6. lähetettyyn uutiskirjeeseen!

 

Nettikauppa

Nettikaupan suora linkki: https://shop.missio2022.fi/ 

Seurakuntien ei tarvitse tilata nettikaupasta osallistumismaksuun kuuluvaa seurakuntapakettia, vaan ne lähetetään automaattisesti. Tällä hetkellä nettikaupassa on vielä painike “Ostoskoriin” mutta se poistetaan sieltä. Seurakuntapaketeista on kuitenkin nähtävillä, mitä ne sisältävät. Jos useampi seurakunta on tehnyt yhteisen sopimuksen missioon, lähetetään näille seurakunnille yksi yhteinen paketti, jonka ne jakavat keskenään. 

Kaikki tilatut tuotteet toimitetaan noin viikkoa ennen mission alkua sekä seurakunnille että yksittäisille ihmisille. Seurakuntien tuotepaketit toimitetaan maakuntakeskuksiin tai erikseen sovittaville paikkakunnille. Tästä tulee tarkempaa infoa myöhemmin. 

HUOM! VIIMEINEN TILAUSPÄIVÄ MUUTTUNUT ma 8.8.!!

 

 

Koulutukset

DIAKONIAKOULUTUS la 27.8.

Missio 2022 – Yksinäisyys 

La 27.8. klo 9.30- n.15.30 Riihimäen Kotikirkko, Koivistonkatu 5  

Ohjelma: 

9:30 Tervetulokahvit
10.30 Sessio 1 – Aikuisväestö, Saga Lippo
11.30 Sessio 2 – Nuoret, Henna Orava ja tiimi
12.15. Lounas
13.15. Sessio 3 – Seniorit, Satu Sällälä & Satu Kulta
14.15. Sessio 4 – Maahanmuuttajat, Lea Raittila
15.00 Päätös 

 

Materiaalipaketti ensi viikolla (vk 25)

Ensi viikolla on tulossa materiaalipaketti (julisteita ja varainkeruukortteja) seurakuntiin. Ilmoitus lähetyksestä tulee missioyhteyshenkilön sähköpostiin/puhelimeen (myöhemmin myös postitse). Lähettäjänä toimituksessa on Ilves-paino. Missio2022 nimeä ei siis siinä näy.

 

Kesäisin terveisin
Missiotoimiston väki Onni, Ari, Marko, Anne ja Pollianna 

15.6.2022

Hyvät missioseurakunnat!

 

Nettikauppa

Mission kauan ja hartaasti odotettu nettikauppa aukeaa ke 15.6.2022 osoitteessa https://shop.missio2022.fi/

Seurakunnat saavat osallistumismaksun perusteella seurakuntapaketin, joko kokoa S, M tai L.
Paketit sisältävät seuraavat tuotteet: 

 

Seurakuntapaketit:

S: kirjoja 50 kpl, banderolli (5000mmx1500mm), roll-up, julisteita A4 (16 kpl) ja A3 (16 kpl), käyntikortit (100 kpl), lippu (1 kpl)   

M: kirjoja 100 kpl, banderolli (5000mmx1500mm), roll-up, julisteita A4 (24 kpl) ja A3 (24 kpl), käyntikortit (200 kpl), lippu (2 kpl)  

L: kirjoja 150 kpl, banderolli (5000mmx1500mm), 2 kpl roll-up, julisteita A4 (32 kpl) ja A3 (32 kpl), käyntikortit (300 kpl), lippu (3 kpl)  

 

Mikäli haluatte lisää tuotteita tai tuotteita, jotka eivät sisälly seurakuntapakettiin, voitte tehdä ostokset nettikaupassa. Seurakunnat voivat maksaa tilaamansa tuotteet (jotka eivät kuulu seurakuntapakettiin) nettipankissa tai laskulla. Myös yksittäiset henkilöt voivat tilata nettikaupasta tuotteita maksamalla ne nettipankissa. 

Missiotuotteet toimitetaan seurakuntiin noin viikkoa ennen mission alkua. Toimituksesta tulee tarkempaa informaatiota lähempänä.

 

Rukoustyö 

Mission aikana järjestetään 24/7 rukousvartio. Tarkoituksena on löytää 28 paikkakuntaa, joista kukin ottaa yhden vuorokauden rukousvartion. Vuorokausi jaetaan 24 tuntiin ja kullekin tunnille olisi tarkoitus löytää vähintään yksi rukoilija. Toivotaan, että jokin seurakunta avaa ovensa rukoukselle, johon kutsutaan alueen kristittyjä rukoilemaan.  

Rukousvastuussa oleva paikkakunta järjestää klo 19 rukous- ja ylistyshetken, joka striimataan missio2022.fi -sivustolle. Rukouskoordinaattori Anne Heikkilä lähettää teille ehdotuksen päivästä, jolloin paikkakuntanne voisi ottaa rukousvartion vastatakseen. Mikäli halukkuutta on rukoilla useammalla kuin 28 paikkakunnalla, voitte vapaasti järjestää rukousvartion ja ilmoittaa siitä rukous@missio2022.fi. Rukousvartiosta muodostetaan nettisivulle oma kalenteri, josta käy ilmi, missä seurakunnassa kulloinkin rukoillaan. 

 

Koulutukset

MISSIOKOULUTUS la 3.9. on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita välittämään evankeliumia mission aikana tai sen jälkeen. Erityisesti koulutus on tärkeä mission kontaktihenkilöinä toimiville. 

 

Koulutuspäivän alustava ohjelma 

9-9.30 Paikallinen rukous ja ylistys
9.30-10 Mikä on Se löytyi -missio?
10-11 Mitä on evankeliumi?
11-12 Kuinka kertoa evankeliumi?
12-13 Ruokatauko
13-14 Kuinka johtaa ihminen Jeesuksen luokse?
14-15 Miten toimia mission kontaktihenkilönä? 

 

Kouluttajat tulevat olemaan eri mission yhteistyötahoista. Seurakuntiin lähetetään juliste koulutuksesta lähipäivinä. Maakunnalliset koulutuspaikat ilmoitetaan osoitteessa https://missio2022.fi/koulutukset/ .

Toiveemme on, että paikkakunnan seurakunnat voisivat kokoontua yhteen koulutukseen jonkun seurakunnan tilaan. Koulutus edellyttää toimivaa nettiyhteyttä, tietokonetta sekä videotykkiä tai suurta näyttöä. Suuremmissa kaupungeissa voi olla useampi koulutustila. 

Ilmoittakaa koulutuspaikat ja tekninen yhteyshenkilö 19.8. mennessä osoitteeseen toimisto@missio2022.fi .

 

DIAKONIAKOULUTUS la 27.8.

Mission diakoniatyöryhmä järjestää koulutuksen Riihimäen Kotikirkolla la 27.8. klo 9.30 alkaen.
Tarkempaa tietoa osoitteessa https://missio2022.fi/diakonia-video/
sekä https://missio2022.fi/koulutukset/.

 

PUHELIN- JA CHATKOULUTUS

Mission puhelinkeskus tulee toimimaan Keravalla, joten Uudeltamaalta kaivataan puhelinvastaajia puhelinkeskukseen.
Koulutus järjestetään la 10.9. IRR-TV:llä klo 10 alkaen. 

Chat-päivystäjiä kaivataan ympäri Suomen. Kouluttautuminen tehtävään hoidetaan videokoulutuksena elo-syyskuun aikana.
Sekä puhelinvastaajaksi että chat-päivystäjäksi ilmoittaudutaan osoitteessa https://missio2022.fi/vapaaehtoistyo/.

 

Vapaaehtoisten ilmoittautuminen 

Vapaaehtoistyöhön ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://missio2022.fi/vapaaehtoistyo/. Seurakuntalaisenne voivat ilmoittautua mission eri tehtäviin täyttämällä kaavakkeen. Missiotoimisto lähettää kootusti ilmoittautuneet seurakuntalaiset kullekin missioseurakunnalle. Seurakunnan ilmoittama yhteyshenkilö/pastori, tarkistaa nauttivatko ilmoittautuneet seurakunnan luottamusta ja lähettää kuittauksen osoitteeseen toimisto@missio2022.fi. Tämän jälkeen heidät liitetään mission vapaaehtoistyön järjestelmään. 

Joillakin paikkakunnilla on innokkaita vapaaehtoistoimijoita, joiden kotiseurakunta ei valitettavasti ole mukana missiossa. Esimerkiksi Kansanlähetyksen piirijärjestöt ovat luvanneet ”kodin” alueensa luterilaisen seurakunnan aktiiveille. Joissakin tapauksissa paikkakunnalta on vain yksi seurakunta mukana, jonka suosituksella alueen muiden seurakuntien vapaaehtoiset voivat palvella missiossa. Näissä tapauksissa on tärkeää, että henkilöön tutustutaan ja tarkastetaan, nauttiiko hän luottamusta kotiseurakunnassaan. 

Jonkin verran on tullut ilmoittautuneita. Ensimmäiset ilmoittautuneet lähetetään seurakuntiin tarkastuskierrokselle 30.6. mennessä. Toinen kierros lähtee tarkastettavaksi 20.8. Toivomme mahdollisimman paljon ilmoittautumisia vapaaehtoistehtäviin 15.8. mennessä. Viimeiset ilmoittautumiset kontaktihenkilöiksi tapahtuu 3.9. koulutuksen yhteydessä. 

 

Aurinkoista ja siunattua kesää toivottaen  

Missiotoimiston väki Onni, Ari, Marko, Anne ja Pollianna 

25.5.2022

Tervehdys missiotoimistolta! 

Meille on tullut paljon kysymyksiä 3.9. järjestettävästä missiokoulutuksesta ja tässä uutiskirjeessä on vastauksia näihin tärkeisiin kysymyksiin. Samalla kerromme myös puhelinpalvelijoiden, chat -henkilöiden ja diakoniatyön koulutuspäivistä. Lopussa on myös varainhankintaa koskeva toive. 

Missiokoulutus 3.9. 

MITEN: Syyskuun 3. päivänä järjestetään etäyhteydellä videokoulutus, jonka toivotaan kokoavan seurakuntien vapaaehtoistoimijoita eri paikkakunnilta yhteen.  

MISSÄ: Maakunnittain tulee miettiä, missä seurakunnissa tapahtuma järjestetään. Järjestelyyn tarvitaan toimiva nettiyhteys, videotykki tai iso näyttöruutu sekä tietokone. 

KENELLE: Koulutus on tarkoitettu ennen muuta mission vapaaehtoistoimijoille. 

KUKA ON KONTAKTIHENKILÖ? Kontaktihenkilö on seurakunnan vapaaehtoistoimija, jonka ensisijainen tehtävä on välittää evankeliumi luontevalla tavalla omaan elinympäristöönsä. Meidän jokaisen ympärillä elää ihmisiä, joita missiosanoma koskettaa, mutta eivät välttämättä itse ota yhteyttä missioon päin. Tämän vuoksi koulutus sopii kaikille vapaaehtoistoimijoille. 

Toiseksi kontaktihenkilö on valmis ottamaan yhteyttä niihin henkilöihin, jotka itse ottavat yhteyttä missioon päin. Hän kohtaa yhteydenottoa toivoneen ihmisen keskustellen ja kuunnellen, sekä kysyy hänen halukkuuttaan mahdolliselle jatkotapaamisille. Yhdelle kontaktihenkilölle tulee max. 2 yhteydenottopyyntöä missiolta päin. Koulutuksen kuultuaan vapaaehtoistoimija voi vielä päättää, haluaako palvella tässä tehtävässä. 

MITÄ KOULUTUKSESSA TAPAHTUU: Kokeneet kouluttajat L10T:stä, XEE:stä sekä Hyvä Sanoma -seurakuntapalveluista tulevat kouluttamaan seurakuntalaisia ihmisten kohtaamisessa. Koulutuksessa käydään läpi, mikä on evankeliumi ja miten välittää se luontevasti sekä omassa lähipiirissä että niille, jotka ottavat mission kautta yhteyttä. Päivään sisältyy myös harjoittelua. 

Lisäksi päivän aikana käydään läpi mission yhteydenpitojärjestelmä, että jokainen osaa sitä käyttää. Koulutus järjestetään 3.9., että asiat ovat tuoreena mielessä mission alkaessa 19.9. Ajatus on, että tilaisuus alkaisi paikallisesti rukouksella ja ylistyksellä klo 9-10, koulutusjaksot olisivat klo 10-12, klo12-13 olisi ruokatauko, klo 13-15 koulutus jatkuisi ja klo 15-16 olisi mahdollista jatkaa tilaisuutta paikallisesti, jos sille koetaan tarvetta. 

VOIKO KOULUTUKSEN KATSOA JÄLKIKÄTEEN? Lauantaina 3.9. järjestettävä koulutus nauhoitetaan ja sen voi käydä jälkikäteen katsomassa. Kaikilta, jotka toimivat mission kontaktihenkilöinä, edellytetään koulutuksen katsomista. 

 Mission muut koulutuspäivät 

PUHELINPALVELU: Missionpuhelinkeskus on valtakunnallinen ja tulee sijaitsemaan Keravalla. Puhelinkeskuksen vapaaehtoistoimijoita kerätään Uudeltamaalta. Puhelinkeskus välittää yhteydenottopyynnöt mission järjestelmän kautta eri puolille Suomea. Puhelinpalvelukoulutus järjestetään lauantaina 10.9. 

CHAT: Mission nettisivuille avataan myös chat-palvelu, jossa voidaan keskustella tietokoneen välityksellä eri puolilta Suomea. Chattiin tarvitaan moderaattoreita, jotka koulutetaan tehtävään lauantaina 10.9. 

DIAKONIATYÖ: Missiossa tärkeänä osa-alueena on myös diakonia. Mission diakoniatyöryhmä järjestää lauantaina 27.8. koulutuspäivän aiheesta, kuinka kohdata yksinäisiä. Tästä aiheesta on olemassa jo koulutusvideot osoitteessa: https://missio2022.fi/diakonia-video/ Koulutus täydentää nyt esillä olevia videoita. Toisissa seurakunnissa diakoniatyötä tehdään jo entuudestaan vakaalla ammattitaidolla. Samalla missio voi kuitenkin toimia hyvänä ponnahduslautana niille seurakunnille, joissa diakoniatyötä ei tehdä entuudestaan. Lisätietoja koulutuksesta antaa Pelastusarmeijan kapteeni Seppo Takala, sähköposti seppo.takala@pelastusarmeija.fi 

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen mission vapaaehtoistyöhön tapahtuu siten, että vapaaehtoistoimija voi ilmoittautua osoitteessa https://missio2022.fi/vapaaehtoistyo/. Missiotoimistolle tulee ilmoittautumiset ja ne välitetään kullekin seurakunnalle (sopimuksessa ilmoitetulle yhteyshenkilölle). Yhteyshenkilö käy listan läpi ja varmistaa missiotoimistolle, että listalla olevat henkilöt nauttivat seurakunnan tai järjestön luottamusta. Jos listalla on henkilö, jota ei tunneta tai joka ei nauti luottamusta, pitää siitä ilmoittaa missiotoimistolle. Tällaisille henkilöille on hyvä miettiä, löytyisikö heille muita tehtäviä, joissa he voisivat palvella. 

 VARAINHANKINTA 

Mission varainhankinnassa on vielä runsaasti tarpeita. Liitteenä on pari kuvaa julkaistavaksi seurakuntanne netti- ja facebooksivuille. 500 euron haaste toi jonkin verran lahjoituksia, mutta monet kokivat sen liian suureksi. Nyt haastekampanjaa on muokattu siten, että jokainen voi lahjoittaa haluamansa summan. 

 

Ystävällisin terveisin 

Missiotoimiston väki Onni, Ari, Marko, Anne ja Pollianna 

Edelliset uutiset

11.5.2022

Tervehdys jälleen missiotoimistolta! 

Hienoa, että olette mukana missiorintamassa yli 330 seurakunnan kanssa. On ollut ilo nähdä, että eri puolilla maata seurakunnissa varustaudutaan rukouksin ja koulutuksin yhteiseen missioon.
Tässä kirjeessä kerromme muutamasta tärkeästä käytännönasiasta koskien seurakuntien missiovalmisteluja.

Sisäinen ja ulkoinen viestintä

Se löytyi -missio jakautuu kahteen tärkeään vaiheeseen:  

 1. Seurakuntia varustava vaihe 18.9. asti:
  Tänä aikana on tärkeää valmistautua rukouksin ja kristittyjä varustamalla henkilökohtaiseen evankeliointiin. Tähän kannattaa panostaa! Tarkoitusta varten toimii missio2022.fi sivusto, johon on koottu seurakuntia ja aktiiviseurakuntalaisia varten informaatiota tulevasta missiosta ja siihen valmistautumisesta.Se löytyi -grafiikkaa ja teemaa voi käyttää seurakuntien sisäisessä viestinnässä kuten rukousilloissa, mission varustamiskoulutuksissa, sekä missioon innostavissa tilaisuuksissa.

   

  Ennen 19.9. EI mission teemaa avata suurelle yleisölle. Tilaisuuksista informoitaessa suurta yleisöä (muita kuin aktiiviseurakuntalaisia) käytetään nimeä Missio2022.

 2. Varsinainen missio ja sen jälkeinen aika 19.9. alkaen
  19.9. Tapahtuu Se löytyi -mission lanseeraus suurelle yleisölle, jolloin koko mediapreesens avautuu. Silloin avataan seloytyi.fi sivusto, mainonta alkaa sanomalehdissä, ulkomainoksissa, televisio- ja radiokanavilla, sosiaalisessa mediassa jne.Kaikki mainonta ohjaa yhteydenottopyynnöt puhelinkeskukseen ja seloytyi.fi verkkosivustolle.Mukaan ilmoittautuneet seurakunnat saavat käyttöönsä materiaalipaketin (roll-up, banderolli, julisteita jne). Nämä tuotteet toimitetaan seurakuntiin juuri ennen mission alkua ja niiden toivotaan olevan esillä vasta 19.9. alkaen. Seurakunnat voivat hyödyntää tuotteita, näkyvyyttä ja missiobrändiä niin kauan kuin Jeesuksen tulemus viipyy.

   

  Nettisivustolle seloytyi.fi avataan myös maakuntakohtaisesti omat sivut, johon voi ilmoittaa omat missiotapahtumat. Toivomme, että maakunnallisissa missiotoimikunnissa etsitään wordpress-alustan hallitseva henkilö päivittämään maakunnallista sivua.

  Toivomme että ennen 19.9. ei käytettäisi Se löytyi -brändiä tavoittavassa toiminnassa. Tämä siksi yllätysmomentti säilyisi mahdollisimman hyvin mission lanseeraukseen.

Nettikauppa:

Nettikauppa avautuu toukokuun loppuun mennessä missio2022 sivustolle. Sieltä seurakunnat ja yksilökristityt voivat tilata missiotuotteita, jotka eivät sisälly varsinaiseen seurakuntapakettiin. Tällaisia tuotteita ovat esim. t-paidat, autotarrat, hupparit, liput, lippikset, rintamerkit jne. Myös seurakunnat voivat tilata lisää missiotuotteita, kuten roll-upeja, banderolleja, sekä ikkunateippauksia myös omien kokotoiveiden mukaisesti. Missiokaupan avauduttua, toivomme seurakuntatilausten saapuvan 30.6. mennessä. Lähetämme teille tiedon välittömästi, kun kauppa saadaan auki.

Materiaali toimitetaan mission alkuun mennessä.

Varainhankinta:

Mission talous perustuu kolmeen osa-alueeseen: seurakuntien osallistumismaksuun, yksilökristittyjen lahjoituksiin, sekä yritysten mainosmyyntiin.

Seurakuntien osallistumismaksut ovat hyvällä mallilla, sen sijaan tarvitsemme apua sekä yksilökristittyjen haastamisessa, että yrityksille kohdistuvassa mainosmyynnissä. Voitte tilata missioesitteitä seurakuntalaisianne varten, osoitteesta: missio2022.fi/info

Mikäli teillä on kontakteja paikallisiin yrityksiin, voisitteko ystävällisesti toimittaa yhteystiedot mediamyyjä Sauli Manniselle sauli.manninen@irrtv.fi tai 0400 618602. Mielellämme järjestämme paikkakunnallanne/maakunnassanne myös yrittäjätapaamisen, jossa voisimme kertoa yrittäjille mahdollisuudesta saada medianäkyvyyttä mission kautta sen tukemiseksi.

Ystävällisin terveisin
Onni Haapala ja Ari Talja sekä missiotoimiston väki

3.5.2022

Terveiset missiotoimistolta!

Missiorintamaan on kuukauden aikana tullut lisää kymmenkunta seurakuntaa. Tällä hetkellä mukana on 327 seurakuntaa eripuolilta Suomea. Kannustetaan ja rukoillaan vielä seurakuntia mukaan, osassa kun päätöksenteko on edelleen kesken.

Diakonia

Mission diakoniatyöryhmä sai diakoniatyötä tukevat videot valmiiksi. Nämä löytyvät osoitteesta missio2022.fi/diakonia-video/ Nämä videot ovat missioseurakuntien käyttöön. Diakoniatyöryhmä tuottaa vielä kirjalliset ohjeet, miten seurakunnat voivat halutessaan kohdata yksinäisyyttä nuorten, työikäisten, senioreiden sekä maahanmuuttajien parissa.

Medianeuvottelut ja varainhankinta

Medianeuvotteluja on käyty laajasti ja näyttää siltä, että mikäli budjetti saadaan kasaan, mediatilaa on saatavissa laajalti ja kohtuulliseen hintaan eri puolilta Suomea. Jotta tämä voisi toteutua toiveemme on, että voisitte jakaa seurakunnissanne mission varainhankintamateriaalia, joka on aiemmin lähetetty ja laitetaan myös tämän kirjeen liitteeksi. missio2022.fi/varainhankintavideo ja missio2022.fi/lahjoita

Myös missioesitteitä on tilattavissa seurakuntiin missio2022.fi/tilaa-esite

Radio Dein terveiset

Radio Dein missioradio 24/7
Radio Dei perustaa mediamission ajaksi missioradion Dei Plus -palveluun. Se sisältää mission todistuspuheenvuorot sekä uskon perusteita ja toivoa sisältäviä ohjelmia. Myös musiikki valikoidaan missiota ajatellen.
Missioradio on tarkoitettu palvelemaan niitä, jotka kiinnostuvat hengellisistä asioita mission aikana. Se on myös työkalu seurakunnille, jotka voivat ohjata tavoitettuja ihmisiä kuuntelemaan missioradiota siinä missä muitakin medioita.

Radio Dein aamuvierashaastattelut
Dein aamussa on jo ollut vieraana osa missiojärjestäjien eri työmuotoja (esim. XEE) edustavista henkilöistä. Näitä haastatteluja on tarkoitus jatkaa missioon saakka. Päävastuun haastatteluista tekee Dein aamujuontaja, Mikael Juntunen.

Resurssipankki

Mission Resurssipankki on vihdoin auennut. Resurssipankissa on esitelty puhujia, muusikoita ja musiikkiryhmiä, joita seurakunnat voivat kutsua omiin missiotapahtumiinsa. Resurssipankin löydät osoitteesta missio2022.fi/varaa-resurssipankista. Mikäli seurakunnassanne on resursseja, joita haluatte suositella mission käyttöön, voitte tehdä sen osoitteessa missio2022.fi/resurssipankki.

Kriisiviestintä

Missiolle on valmisteilla kriisiviestintäsuunnitelma Functos Oy:n Taneli Hassisen johtamana. Kriisiviestintäsuunnitelman tarkoitus on varautua niihin mahdollisiin kriisitilainteisiin, joita mission aikana voi nousta esiin. Tämä lähetetään seurakunnille ennen mission alkua.

Missiotoimikunnan puolesta 
Onni Haapala

13.4.2022

Hyvä yhteistyöseurakunta!

Missiokirje seurakunnille

Lämmin missiotervehdys!

Se löytyi -mission valmistelut ovat täydessä vauhdissa. On mahtavaa kuulla, miten innokkaasti seurakunnat valmistautuvat missioon. Rukoustyö laajenee ja syvenee vauhdilla. Evankeliointikoulutuksiin osallistuu kristittyjä enemmän kuin ehkä koskaan seurakuntien historiassa. Missiotapahtumia ja -tempauksia valmistelevat niin evankelioinnin kuin diakoniankin toimijat. Omaa toimintaansa missioon linkittävät myös lapsi- ja nuorisotyöntekijät ja seniorityö. Kaiken lisäksi missio luo myös uusia paikallisia ja alueellisia yhteistyörakenteita.

Missiomatkassamme on jo 316 seurakuntaa, ja uusia ilmoittautuu tasaiseen tahtiin. Missiokirjan toimitustyö etenee aikataulussa, ja syksyllä käytettävät mediakanavat on pääosiltaan kartoitettu, ja sopimuksia tehdään. Diakoniatyöryhmän videomateriaalit ovat editoinnissa, ja 1,5 miljoonan varainhankinnan haasteeseen on tartuttu nöyrin mielin.

Mission valtakunnallisuus, laaja osallistujajoukko, tiivistyvä aikataulu ja eri vaiheissa etenevät valmistelut muodostavat mission järjestämiselle suuren haasteen. Toivomme, että seuraatte aktiivisesti alueellista ja valtakunnallista missioviestintää ja reagoitte niihin mahdollisimman ripeästi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on sysännyt Euroopan ja koko maailman uudenlaiseen pimeyteen. Se löytyi -missio on juuri oikeanlainen kampanja ja tulee juuri oikeaan aikaan välittämään evankeliumin valon toivoa, turvaa ja elämän merkitystä etsiville suomalaisille!

Asioita ja aiheita huomioitavaksenne:

KOULUTUS

Seurakuntalaisten varustaminen ja vapaaehtoisten kouluttaminen missioon on yksi tärkeimmistä ja kauaskantoisimmista osa-alueista. Käytettävissä olevia koulutusratkaisuja ovat muun muassa:

Helluntaiseurakuntien Askeleet missioon -viikonloppuseminaari pidetään Helsingissä 9.–10.4. ja uusintana Keuruulla 20.–21.8. Seminaareihin voi osallistua myös etänä. Opetukset saa myös videotallenteina sekä materiaalit sähköisessä muodossa, jolloin ne voi käydä läpi seurakunnassa oman aikataulun mukaan vielä tänä keväänä. Lisätiedot ikopisto.fi/missio2022

XEE-työn Varusta Suomi! -kampanja kiertää edelleen tänä vuonna useissa kaupungeissa Suomessa ja virittää seurakuntien moottoreita kuntoon niiden ydintehtävässä. Käytännönläheiset varustamisviikonloput ja niiden jälkeinen valmennus sytyttävät ja varustavat seurakuntalaisia kertomaan uskosta ystävilleen luontevasti ja ymmärrettävästi — sekä kasvattamaan uusia opetuslapsia Jeesukselle. Tule mukaan! Lisätietoa xee.fi

L10T-verkkokoulutuksen 19.–21.8.2022. Kansan Raamattuseura toteuttaa missioon valmistavaa L10T-kokonaisuutta, joka perustuu Jeesuksen Luukkaan evankeliumin 10. luvussa opettamaan tapaan elää. Se auttaa ujointakin kristittyä merkitykselliseen elämäntapaan ja varustaa kaikkia tulevaa mediamissiota varten. Voitte osallistua verkkokoulutukseen ryhmänä tai yksin. Ryhmän ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa, kuka on ryhmän vetäjä. Hänet opetamme pitämään koulutukseen kuuluvat harjoitukset ryhmälleen.

Yksittäisille osallistujille harjoitukset ohjataan verkon kautta. Paikallisten ryhmien tiedot tarvitsemme viimeistään 15.8., jotta voimme varustaa ryhmänohjaajat tehtäväänsä 16.–17.8. Jos ilmoittaudut noin 11.8. mennessä, ehdimme postittaa työkirjat ryhmällesi tai sinulle. Ilmoittautumiset seurakuntapalvelut@sana.fi. Kaikki seurakunnissa ja alueilla pidettävät L10T-koulutukset löydät kansanraamattuseura.fi/koulutus.

Mystory.me-elämäntarinasivustot

Valtakunnallisten missiokirjaan tulevien 15 kertomuksen lisäksi kokoamme alueellisia, seurakuntien ja yksittäisten ihmisten todistuksia mystory.me-sivustolle. Mystory.me on suomenkielinen, kansainvälinen sivusto, jolla kuka tahansa voi kertoa omasta elämästään kokemuksia Jumalan vahvistavasta voimasta ja Jeesuksen avaamasta armosta. Kukin seurakunta voi ryhmitellä seurakuntalaistensa tarinat myös yhteisöiksi, joiden tarinat voi myös näyttää nettisivulla iframe-upotuksena. Sivustolta voi hakea asiasanoilla omaan elämäntilanteeseen sopivia tarinoita ja vaihtaa viestiä turvallisesti tarinankertojan kanssa.

Mystory.me seurakunnan käytössä -webinaarissa näytämme, miten yksittäinen seurakunta, alueen seurakunnat ja laajemmat missioalueet voivat hyödyntää sivustoa Missio 2022 -hankkeessa paikallisin elämäntarinoin.

Samansisältöiset, ilmaiset webinaarit: 17.5.2022 tiistai klo 13.30–14.30 ja 18.5.2022 keskiviikko klo 17.00–18.00. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Domini Life seurakunnan käytössä

Domini Life tarjoaa halvan ja tehokkaan tavan päästä seurakuntalaisen kännykkään mobiiliapplikaation avulla. Tätä voidaan hyvin käyttää osana mediamission toteuttamista. Tule kuuntelemaan, millaisia mahdollisuuksia Domini Life tarjoaa seurakunnalle. Samansisältöiset, ilmaiset webinaarit: 28.4. torstai klo 13.00–14.00 ja 3.5. tiistai klo 10.00–11.00. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Lisää koulutustarjonnasta mission sivulla: missio2022.fi/koulutukset

HUOM. TÄRKEÄ:
Missio-organisaatio järjestää kokoavan etäkoulutuksen 3.9.2022 klo 9–15. Tässä koulutuksessa käsitellään mission toteutukseen liittyvät järjestelmät ja aikataulut sekä annetaan vielä yksi evankelioinnin tehokoulutus eri toimijoiden yhteistyönä.

IDEAPANKKI

Seurakunnissa on jo nyt syntynyt luovia ideoita ja malleja mission toteuttamiselle. Monilla suunnittelutyö on vasta alussa. Meiltä on toivottu, että kokoaisimme olemassa olevat ja uudet ideat erilliseen ideapankkiin, josta seurakunnat voisivat sitten hakea ideoita mission paikalliselle toteutukselle.

Saadaksemme missiosivuille laajan ja monipuolisen ideanpankin pyydämme, että lähetätte omia ideoitanne ja suunnitelmianne sähköpostilla osoitteeseen: toimisto@missio2022.fi

Ideoita kaivataan esimerkiksi ihmisten kohtaamisia tukevista konsepteista, uskoontulostoorien keräämisestä ja julkaisemisesta, eri kohderyhmiä huomioivista tapahtumista tai tempauksista, paikallismedian hyödyntämisestä.

missio2022.fi/ideapankki

RESURSSIPANKKI

Kokoamme mission verkkosivuille resurssipankin evankelistoista, pastoreista, muusikoista ja musiikkiryhmistä, joita seurakunnat voivat kutsua missiotilaisuuksiinsa. Julistajien ja musiikkiryhmien tulee nauttia seurakunnan tai taustajärjestönsä luottamusta. Autetaan toisiamme jakamalla tietoa käytettävissä olevista resursseista. Ilmoittamislomake ja lisätiedot tästä linkistä: missio2022.fi/resurssipankki

JÄLKIHOITO

Jälkihoidon suunnittelu on tärkeä osa missiota. Jälkihoito suunnitellaan heitä varten, jotka mission kautta tulevat seurakuntayhteyteen tai toiminnan vaikutuspiiriin. Jälkihoitoon liittyviä palveluja listataan erikseen missiosivulle, mutta tässä vaiheessa tarjolla ovat ainakin seuraavat vaihtoehdot:

Usko 1.0 – Kristinuskon ensiaskeleet

Usko 1.0 – Kristinuskon ensiaskeleet -sarja kokoaa kristinuskon pääteemat kuuteen innoittavaan jaksoon, joissa kokeneet opettajat avaamat merkittävimpiä kristinuskon teemoja ymmärrettävällä tavalla. Usko 1.0 -sarja on tuotettu erityisesti vasta uskoon tulleille, mutta soveltuu myös muuhun pienryhmäkäyttöön. Opetusvideoiden lisäksi sarjaan kuuluu ryhmänjohtajan opas, joka tukee pienryhmää käytännön tasolla, muistiinpanojen ja keskustelua herättävien kysymysten kautta.

Katso alle minuutin mittainen esittelyvideo tästä:

Materiaalin on tuottanut Hyvä Sanoma ry ja Nouse ja Loista -työ, ja se tarjotaan missioseurakunnille ilmaiseksi vapaaehtoisella tukimaksulla Nouse ja Loista -työlle. Usko 1.0 – Kristinuskon ensiaskeleet julkaistaan 4.4.2022.

Tarkemmin Nouse ja Loista -työstä sekä muista pienryhmille suunnatuista opetussarjoista: nousejaloista.fi

Alfa-kurssin uudet materiaalit

Miten seurakuntanne kohtaa ihmisiä mission jälkeen? Alfan videosarjojen avulla Alfa-kurssin järjestäminen on todella helppoa missiossa uskoon tulleille ja uskosta kiinnostuneille. Alfan suomeksi tekstitetyt videot löytyvät myös todella monilla muilla kielillä. Sama Alfa voi siis palvella sekä maahanmuuttajaryhmiä että suomea puhuvia. Nuorille, 13–19-vuotiaille on myös oma videosarjansa. Halutessanne voimme myös järjestää koulutuksia kasvotusten alueenne seurakunnille. Lisää Alfan ilmaisista materiaaleista webinaareissa keskiviikkona 6.4. ja torstaina 12.5. klo 18.30–20.00.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa myöhemmin tulevista webinaareista: koulutukset.alfasuomi.fi

Lisätietoa Alfa-työstä: alfasuomi.fi

Krito-ryhmällä kohtaat seurakuntalaisia syvätasolla

Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen työvälineet ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen. Työskentelylle antavat turvaa säännöt, joissa painottuvat luottamuksellisuus ja se, että kullakin on mahdollisuus käyttää yhtä paljon aikaa oman tarinansa kertomiseen. Ryhmässä ei neuvota toisia eikä mestaroida toisten elämää. Krito-ryhmänohjaajakoulutus 11. –12.8.2022 Lohjalla, Vivamossa.

Lisätietoa Kritosta krito.fi

L10T-koulutukset

Varustaa Jeesuksen löytänyttä tai Jeesuksen löytämää ihmistä elämään mielekästä, innostavaa ja täysipainoista elämää Herran seurassa, elämään Pyhän Hengen johdatuksessa ja kertomaan toisille uskostaan. Voit tilata koulutuksen seurakuntaasi tai osallistua verkon kautta pidettäville kursseille. Kaikki seurakuntiin ja alueille sovitut L10T-koulutukset löydät kansanraamattuseura.fi/koulutus.

Seuraavan uutiskirjeen aiheita mm.:

Kriisiviestintä

Diakokonia

Varainhankinta

Jatketaan missioon valmistautumista yhdessä ja rukoillen.

Siunaavin terveisin missiotoimikunnasta

Onni Haapala, Ari Talja, Markku Tenhunen
Mika Tuovinen, Janne Lahti, Mikko Matikainen